Mineralen

Veel mineralen zijn voor ons lichaam essentiële elementen. Ze ondersteunen het functioneren, de groei en het herstel en dragen bij aan onze gezondheid.

Mineralen komen uit de dode natuur. Ze worden door planten opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding en water. Er word onderscheid gemaakt tussen mineralen, waar we wat meer van nodig hebben (grammen) en spoorelementen, dit zijn mineralen waar we maar een kleine hoeveelheid van nodig hebben (microgrammen).

Van de volgende mineralen is aangetoond dat ze essentieel zijn voor het functioneren van ons lichaam: calcium, chloride, fosfor, kalium, magnesium en natrium. Essentiële spoorelementen zijn: chroom, fluoride, ijzer, jodium, koper, mangaan, molybdeen, seleen en zink.

Ons lichaam kan mineralen en spoorelementen niet zelf aanmaken. Wij krijgen ze binnen via onze voeding wanneer we gezond en gevarieerd eten. Wanneer dat om wat voor reden dan ook niet lukt, is het aan te bevelen om als aanvulling op de voeding een voedingssupplement te gebruiken. Mineralen uit voedingssupplementen worden door ons lichaam makkelijker opgenomen dan mineralen uit voedsel.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten.